Πρόγραμμα Νεότητας

16707356 740129039484394 4955615538520927784 o

Χρονοδιάγραμμα Ορμονών

Όταν ξυπνάτε νωρίς το πρωί, είστε πιο χαρούμενοι και πιο υγιείς.

🌞Μέχρι της 6.00 το πρωί παράγεται η ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ – «ορμόνη (νευροδιαβιβαστής) ευτυχίας».
🌞6.00- αυξάνεται επίπεδο της ΚΟΡΤΗΖΟΛΗΣ, η ορμόνη που προετοιμάζει το σώμα μας για ενεργητική εγρήγορση. Τώρα η λογική ενεργοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήρθε η ώρα να γράψετε σχέδια για την ημέρα και να λάβετε μια απόφαση.
Η συγκεκριμένη ορμόνη αποτελεί μέρος του αρχέγονου μηχανισμού «μάχης ή φυγής» απέναντι στους κινδύνους και η αύξηση των επιπέδων της έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιακών παλμών και της παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο, καθώς και την απελευθέρωση ενέργειας από τις αποθήκες λίπους και γλυκόζης στο σώμα.
❗️Αν θα πείτε 500 ml νερό και θα κάνετε ασκήσεις, οι ορμόνες του ΣΤΡΕΣ «ξεπλένονται».
🌞7.00 – σταματάει η παραγωγή ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ. Δεν έχει νόημα να κοιμόμαστε περισσότερο, η αξία του περαιτέρω ύπνου είναι μηδέν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χάσιμο χρόνου.
🌞8.00 – στη «σκηνή» οι ορμόνεςτου φύλου ‘η οι στεροειδείςορμόνες που βοηθούν στο σχηματισμό των μυών μας. Είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση, γυμναστική και αναπαραγωγή!!!
🌞10.00- 14.00 – είναι οι ώρες της DHEA, μια νευροορμόνη, «μητέρα όλον των ορμονών», υπεύθυνη για τη μνήμη, την προσοχή, την απομνημόνευση, έχει τηναντιγηράντικη, χαλαρωτική, αντικαταθλιπτική δράση.Η DHEA θεωρείται ο μαέστρος μίας καλοκουρδισμένης ορχήστρας που δίνει το κατάλληλο σύνθημα μετατροπής σε αντίστοιχη ορμόνη ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του σώματος. Η καλύτερη στιγμή για την πνευματική εργασία.
🌞14.00-16.00 - εάν αισθάνεστε μια απότομη υπνηλία αυτή την ώρα, μην αρνηθείτε στον εαυτό σας τη χαρά να κοιμηθείτε για 30 λεπτά. Είναι οι ώρες της ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ, ορμόνης της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας.
🌞Από της 17.00 - η ΚΟΡΤΙΖΟΛΗ αρχίζει να μειώνεται. Η λήψη σημαντικών αποφάσεων αξίζει να μεταφέρετε για άλλη ώρα. Ο αθλητισμός αντενδείκνυται, καθώς η μυϊκή θρέψη θα είναι πολύ δύσκολη.
🌘21.00 – ξεκινάει να παράγεται η ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ. Αυτή την ώραχαμηλώνει η θερμοκρασία του σώματος και θέλουμεζεστασιά, άνεση καιφροντίδα από τους αγαπημένους μας. Είναι η ώρα για αγκαλίτσες.
🌘22.00 - η υπόφυση και ο υποθάλαμος εκκρίνουν τις ορμόνες «της ευτυχίας»- ΕΝΔΟΡΦΙΝΕΣ , αποτελούν την κύρια ομάδα των ενδογενών οπιοειδών. Η κύρια δράση τους, είναι η μείωση του στρες και η αναλγησία (συγκεκριμένα, έχουν 20-50 φορές ισχυρότερη αναλγητική δράση από τη μορφίνη).Εάν θα κοιμηθείτε αυτή την ώρα, το όνειρο θα συνοδεύεται από τις πιο ευχάριστες αισθήσεις. Το άγχος της ημέρας τελείωσε, ο οργανισμός είναι έτοιμος για την επανεκκίνηση. Ο ύπνος από 22.00 έως 4.00 είναι πολυτιμότερος. Η έλλειψη ύπνου αυτές τις ώρες είναι μοιραία.
🌘2.00 – ξεκινάει τη δουλειά του η ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ, η ορμόνη της ομορφιάς και της αιώνιας νεότητας. Χάρη σε αυτόν, τα παιδιά πετούν στα όνειρά τους, και οι ενήλικες παραμένουν νέοι, όμορφοι, υγιείς, με δυνατά οστά και καλούς μύες.