Γιατί η κολύμβηση είναι «Φάρμακο» για τον οργανισμό.

swimmers 79592 960 720

Η άσκηση είναι τόσο καθοριστική για την καλή υγεία ώστε έχει προταθεί να συνταγογραφείται για συγκεκριμένες παθήσεις ως “φάρμακο». Οι ορθοπεδικοί λένε ότι η κολύμβηση είναι μια από τις καλύτερες μορφές άθλησης για τα οστά γιατί δεν τα καταπονεί και δεν προκαλεί τραυματισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι 10 καλύτερες υπερτροφές του φθινοπώρου

cheese 1665430 960 720

Είναι πάντα καλύτερο να προτιμάμε τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, καθώς έχουν πιο γεμάτη γεύση και πιθανώς λιγότερα φυτοφάρμακα. Εξάλλου, είναι πιο διασκεδαστικό να ακολουθούμε την πορεία της φύσης και να αλλάζουμε μενού ανάλογα με την εποχή, ώστε να μη βαρεθούμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Χαμηλός σίδηρος: Ποιες τροφές να προσθέσετε στη δίαιτα σας

spinach 791629 960 720

Οι τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε σίδηρο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή. Όταν τα επίπεδα σιδήρου είναι χαμηλά, ο οργανισμός μας αντιδρά με έντονες ζαλάδες, αδυναμία και διάφορα άλλα συμπτώματα που μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ποια είναι, λοιπόν, τα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία;

 

Serotonini Web

Υπάρχουν απλοί τρόποι για να ενεργοποιήσουμε την έκκριση των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον οργανισμό μας, οδηγώντας μας ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία:

Διαβάστε Περισσότερα

Σαφράν ή Κρόκος: Οι ανεκτίμητες ιδιότητες του χρυσού μπαχαρικού

saffron 215932 960 720

Η διαδικασία συλλογής του κρόκου είναι ιδιαίτερα επίπονη και σχολαστική, αφού τα 3 μικρά κοκκινωπά στίγματά του συλλέγονται με το χέρι από κάθε άνθος χωριστά και ενώ αυτό είναι ακόμη φρεσκοκομμένο.

Διαβάστε Περισσότερα