Απολέπιση

Κυτταρικός κύκλος του δέρματος

Το ανθρώπινο δέρμα παράγει περίπου ένα εκατομμύριο κύτταρα το λεπτό, το οποίο ισοδυναμεί με παραπάνω από πέντε δισεκατομμύρια την ημέρα. Καθώς τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται, τα παλιά κύτταρα της επιδερμίδας σκληραίνουν, χάνουν την υγρασία τους και τελικά αποκολλώνται από το δέρμα αφήνοντας τα νέα κύτταρα να έρθουν στην επιφάνεια (αυτή η διαδικασία λέγεται κυτταρικός κύκλος).

Φυσική απόπτωση

Καθώς, όμως, μεγαλώνουμε, η διαδικασία αυτή επιβραδύνεται και η φυσική απόπτωση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα γίνεται δυσκολότερα, δημιουργώντας ένα παχύ, θαμπό και άτονο δέρμα, όπου οι ρυτίδες και η χαλάρωση εμφανίζονται. Κατά προσέγγιση, η ανανέωση των κυττάρων διαρκεί από 28-35 ημέρες μέχρι την ηλικία των 40 ετών και φτάνει τις 90 ημέρες σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 

20 30 40 50

 

Χημική απόπτωση ή Peeling

Γι'αυτό δημιουργήθηκαν τα peeling (χημικές ενώσεις) που απολεπίζουν το δέρμα χάρη στη μοναδική ικανότητά τους να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας,επαναφέρουν τον κυτταρικό κύκλο στο φυσιολογικό του ρυθμό, δημιουργώντας νέα και μεγαλύτερα σε όγκο κύτταρα.

Πως να ενισχύσω την υγεία του δέρματος;

Τα αποτελέσματα μετά από εφαρμογή peelings (χημικών ή φυτικών) σε 5000 πελάτες μας έδειξαν: την μείωση διεσταλμένων πόρων, τη βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων,την λεύκανση των μελαγχρωματικών βλαβών και με την επαναφορά της λάμψης και της υγείας στο δέρμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Βελτιώστε την υγεία του Δέρματος με ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Βελτιώστε την υγεία του Δέρματος με ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Οι ευεργετικές ιδιότητες της BITAMINHΣ A στα Μάτια τα Οστά και το Δέρμα

Η βιταμίνη Α, είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και της καλής όρασης, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μάχεται κατά των ασθενειών, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την υγεία του δέρματος και τέλος, φροντίζει για την γερή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα