Μαγειρεύοντας στον ατμό

ThinkstockPhotos

Η μαγειρική στον ατμό δεν εξασφαλίζει μόνο ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, αλλά και πολύ πιο νόστιμα πιάτα, καθώς οι πρώτες ύλες διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Ταυτόχρονα το μαγείρεμα στον ατμό είναι και πιο διαιτητικό, καθώς στο φαγητό δεν προστίθενται λιπαρές ουσίες και σάλτσες, που το «φορτώνουν» με επιπλέον θερμίδες, γι αυτό και ενδείκνυται όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Τα οφέλη όμως του μαγειρέματος στον ατμό είναι πολύ περισσότερα από τα προφανή…

Διαβάστε Περισσότερα

Η σιωπή είναι «χρυσός» για τον εγκέφαλο

vintage 1418613 960 720

Αν και ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν σταματά ποτέ να εργάζεται, αμερικανική μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν διαστήματα σιγής που τα χρησιμοποιεί για να κωδικοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα πλεονεκτήματα της ήπιας έκθεσης στον ήλιο

beach 84533 960 720

Ξεχνάτε συχνά πράγματα; Μια νέα κινεζική μελέτη υποδεικνύει ότι ίσως χρειάζεται περισσότερη υπαίθρια δραστηριότητα και έκθεση στο φως του ήλιου για να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Διαβάστε Περισσότερα

9 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το αλάτι

salt 3200952 960 720

Το αλάτι είναι από τα υλικά που δε λείπουν από καμιά κουζίνα όμως ο ρόλος του δεν είναι μόνο αρτυματικός. Οι χρήσεις του επεκτείνονται αρκετά παραπέρα από την απλή ενίσχυση της γεύσης του φαγητού. Παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές πρακτικές προτάσεις αξιοποίησής του που θα σάς φανούν κάτι παραπάνω από απλά χρήσιμες.

Διαβάστε Περισσότερα

Πόσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός μας;

fountain 3412242 960 720

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και όλου του έτους, το σώμα μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό.

Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει πόση ποσότητα νερού είναι αναγκαία καθημερινά για να διατηρούμαστε υγιείς.

Διαβάστε Περισσότερα

6 θρεπτικές τροφές που θα ήταν φρόνιμο να τρώμε συχνά

beans 338288 960 720

Η πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες, είναι απλά θέμα συχνών επισκέψεων στη λαϊκή, υποστηρίζει ο Dr. Joel Fuhrman, διατροφικός ερευνητής και γιατρός. Γιατί; Μα φυσικά γιατί ενώ η πρωτεΐνη, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά στις σωστές ποσότητες είναι απίστευτα σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, συχνά επικεντρωνόμαστε πολύ σε αυτά και ξεχνάμε τη σημαντικότητα των βιταμινών, των μετάλλων και των αντιοξειδωτικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Η διαπαιδαγώγηση του παιδιού είναι η πιο σοβαρή αποστολή της οικογένειας

 

family 2610205 960 720

Οι σημερινοί γονείς, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν και τις αναπόφευκτες συνέπειες και ανατροπές που έχουν επέλθει στη ζωή της οικογένειάς τους, έχουν σταθερά ως κυρίαρχο μέλημα τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους. Διακατέχονται από αγωνία και ερωτηματικά για το μέλλον τους.

Διαβάστε Περισσότερα