Οι ξηροί καρποί ρίχνουν τη χοληστερίνη

lokooo

Γιατροί προειδοποιούν ότι απλώς αλλάζοντας τη διατροφή μπορεί είναι αρκετό για ορισμένους ασθενείς ώστε να απαλλαγούν από την ανάγκη να πάρουν στατίνες, τα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερίνη. Να σημειωθεί ότι οι στατίνες έχουν προταθεί, από πέρυσι, για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι φυτικές ίνες βελτιώνουν το μικροβίωμα

abdomen 1698565 960 720

Μια ομάδα βακτηρίων του εντέρου που ενισχύονται με διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες οδηγεί σε καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα και μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε διαβητικά άτομα τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Διαβάστε Περισσότερα

Υιοθετήστε τα καλύτερα πράγματα για να έχετε χαρά στην καθημερινότητά σας

teeye

Αν σας λέγαμε ότι είστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο, θα μας πιστεύατε; Μάλλον όχι... Πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε και να ξύνεται το κεφάλι σας με απορία, σκεφτείτε όλα εκείνα τα αγαθά που δεν αγοράζονται με χρήματα, αλλά χωρίς αυτά δεν θα μπορούσατε να ζήσετε. Εμείς βρήκαμε τα 7 πιο σημαντικά, που κανένας «φουσκωμένος» τραπεζικός λογαριασμός δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει και σας τα παρουσιάζουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Tο παιδί που βρίσκεται στην εφηβεία,χρησιμοποιεί τη μουσική σαν εργαλείο εκτόνωσης και διαφυγής

mkmo

H μουσική, κάτι απόλυτα αναγκαίο στον έφηβο, γίνεται καμιά φορά αφορμή για μεγάλες ανησυχίες και καβγάδες στην οικογένεια είτε λόγω του είδους (που πιθανόν δεν αρέσει στους γονείς) είτε λόγω της έντασης. Όμως ούτε το είδος της μουσικής ούτε η έντασή της πρέπει να απασχολούν τον γονιό.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα φυσικά θετικά ιόντα της θάλασσας και η θεραπεία τους!

lllhh

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που περνάμε στη φύση μας κάνει καλό τόσο σε σωματικό, όσο και σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά συγκεκριμένα, τα ιδιαίτερα οφέλη μιας βόλτας στην παραλία μόλις αποκαλύφθηκαν.

Διαβάστε Περισσότερα

Μανιτάρι: πρωτεΐνη και φυτικές ίνες

manitsar

Μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite εκτίμησε τις διαφορές στον κορεσμό της πείνας συγκρίνοντας τα μανιτάρια με το κρέας για μια διάρκεια 10 ημερών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο παιδικός καταναλωτισμός και η ευθύνη των γονέων

piipip

H αλήθεια είναι ότι ποτέ άλλοτε δεν κυκλοφορούσαν τόσο πολλά υλικά αγαθά όσο τις τελευταίες δύο δεκαετίες μέχρι την οικονομική κρίση. Tα παιδιά καθημερινά βομβαρδίζονται από μηνύματα για τα δεκάδες νέα προϊόντα που κυκλοφορούν.

Διαβάστε Περισσότερα