5 υπερτροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και πότε να τις καταναλώνετε

anise 1061547 960 720

Ως ο επίσημος πίνακας ελέγχου του σώματός μας, ο εγκέφαλος είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες από τις λειτουργίες μας. Γι’ αυτό και όλοι μάλλον θα θέλαμε να τον κρατάμε σε τέλεια φόρμα. Η σκέψη, η μάθηση, η μνήμη και η προσοχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντικά εργαλεία στην εργασία μας, μα και σε όλες τις δραστηριότητές μας. Υπάρχουν εύκολες επιλογές υπερτροφών που θα μπορούν να βοηθήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι μεγάλες καλοκαιρινές μέρες διαταράσσουν τον κύκλο του ύπνου μας;

jjjjjjj 

Μπορεί να φαίνεται, ότι είστε στο κρεβάτι, όταν ο ήλιος έχει μόλις ξεπροβάλει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η μέρα είναι μεγάλη (δηλαδή υπάρχουν αρκετές ώρες με φως), θα διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σας.

Διαβάστε Περισσότερα

Το «χαϊδεμένο» παιδί Της μαμάς...Πόσο καλό ή κακό είναι αυτό;

children 2857263 960 720

Δεν είναι καθόλου σπάνιο για τα αδέρφια να μαλώνουν για το ποιο είναι το αγαπημένο της μαμάς τους. Να όμως που η επιστήμη δείχνει πώς τελικά το να είσαι το «χαϊδεμένο» μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο ακούγεται, καθώς μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη.

Διαβάστε Περισσότερα

Το καλοκαίρι καίμε περισσότερες θερμίδες;

valentines day 1955233 960 720

Όταν ασκείστε ή δουλεύετε σε πολύ ζεστές (ή πολύ κρύες συνθήκες του χειμώνα), το σώμα χρειάζεται να προσαρμοστεί μεν, αλλά οι θερμίδες που καίτε δεν είναι αρκετές ώστε να δικαιολογούν την υπερκατανάλωση καλοκαιρινών εδεσμάτων, όπως είναι το παγωτό.

Διαβάστε Περισσότερα

Το απλό μυστικό για να μεγαλώσετε παιδιά με καλή συμπεριφορά: εκπαίδευση

photographer 956676 960 720

Ποιο είναι το μυστικό κάποιων γονιών, των οποίων τα παιδιά είναι τόσο ήρεμα, ευγενικά, και συνεργάσιμα; «Υπάρχουν τέτοια παιδιά;», θα αναρωτηθείτε.

Διαβάστε Περισσότερα